Ponsnibbelen

Ponsnibbelen

Ponsnibbelen

Ponsnibbelen is techniek die wordt gebruikt in de metaalbewerking. Binnen de metaalbewerking wordt het pons-nibbelproces met name gebruikt in de plaatbewerking. Bij het ponsnibbelen maakt men gebruik van een stempel. Het stempel heeft een specifieke vorm en wordt in de ponsnibbelmachine geplaatst door de plaatbewerker of machinebankwerker. Wilt u metalen onderdelen uit platen laten ponsnibbelen? Beha metaal beschikt over eigen ponsnibbelmachines in haar machinepark. Hiermee is het mogelijk om perforaties, gaten, gatenpatronen, gegraveerde letters, doorgeperste vormen (upforming) en afbeeldingen aan te brengen in een vlakke plaat. Wij doen dit door een combinatie te gebruiken van ponsen, nibbelen en snijden. Wij kunnen dit voor vrijwal alle materialen. Van RVS tot koper tot aluminium bij Beha Metaal is het geen probleem. 

Ponsgereedschap

Het ponsgereedschap, de stempel en matrijs, wordt vaak gemaakt van gehard staal of hardmetaal. De meeste ponsmachines zijn mechanisch bediend, maar eenvoudige ponsen worden vaak met de hand bediend. Belangrijke onderdelen van een mechanische pers zijn: het frame, de motor, de pers, stempel, matrijs en werkbank. De stempel is gemonteerd in de pers, de matrijs is gemonteerd op de werkbank.

Een grote computergestuurde ponsmachine wordt ook wel CNC-ponsmachine genoemd. Een dergelijke machine heeft verschillende stempels en bijbehorende matrijzen in een ronddraaiende perskop. Deze ponsmachines maken gebruik van hydraulische, pneumatische of elektrische kracht om de vorm uit het metaal te drukken.

Ponsnibbelen voor alle producties

Of u nu grote of kleine productieorders heeft om te ponsnibbelen; onze machines zijn gebouwd om zowel grote als kleine producties te verwerken. Onze machines werken efficiënt en creëren weinig restafval. Dat scheelt weer in de kosten.

Complexe ponsnibbel opdrachten?

Ook wanneer u een opdracht heeft, maar geen idee wat de beste aanpak is, helpen wij u graag. Wij denken graag met u mee om voor u een mooi eindresultaat neer te zetten. Aarzel niet om contact op te nemen met onze specialisten.

Nabewerking

Door het ponsen kunnen scherpe randen ontstaan bij de uitsparingen. Deze scherpe randen kunnen worden verwijderd doormiddel van trommelen of borstelen. Door deze nabewerking is het product minder scherp en kunnen de producten goed met de handen worden beetgepakt zonder dat er kans is op snijwonden. Over het algemeen is het ondanks de nabewerking toch nog verstandig om handschoenen te dragen wanneer men metalen platen bewerkt. Beha metaal heeft ook de juiste machines in huis om de nabewerkingen te doen.

Beha metaal heeft alles in huis

Wij kunnen u niet alleen helpen met ponsnibbelen, maar ook met al uw andere opdrachten voor metaalbewerking. Meer weten over ons machinepark of over de technieken waarover wij beschikken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

Neem contact op Ons machine park Onze techniek kennis